3.11.2012

Taas omenaa

Ikäviä uutisia: omena päivässä ei pidä lääkäriä loitolla. Olin pari viikkoa sitten flunssassa, vaikka olen syönyt noin miljoona omenaa syksyn aikana. Omenoita on paistettu, otettu eväiksi, keitetty siirapiksi ja upotettu erilaisiin kakkuihin ja piirakoihin. Toisen suosikkiohjeeni julkaisin muutama viikko sitten ja nyt tulee toinen, joka on samalla myös maailman helpoin. Reseptin sain V:n äidiltä, joka löysi sen joskus HBL:stä. Jos pistätte silmät kiinni ja mietitte miltä omenapiirakka maistuu, niin tämä maistuu juuri niin klassiselta, kuin toivisikin. Ja jos reseptin nimi on farmors äppelkaka, on uunista pakko tulla ulos jotain tosi söpöä.

Täydellinen vierasvara, pakkasessa on nytkin yksi. Tervetuloa kylään - kuka ehtii ensin?

Jättebra.  Och lätt att göra. Tyvärr är kakan själv inte lätt.

Farmors äppelkaka
3dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
1tl inkivääriä
1tl kanelia
1,5dl sokeria
75g voita + rapiat päälle
1,5dl kermamaitoa (pelkkä maitokin käy)
2 omenaa

Sekoita kuivat jauhot keskenään. Lisää joukkoon voi pehmeänä. Sekoita joukkoon maito. Kaavi pieneen rengasvuokaan (18cm halkaisija) ja lisää pilkotut omenaviipaleet (ei tarvitse kuoria). Sirottele pinnalle sokeria ja lisää muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 30 minuuttia.

7 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Sulle taitaisi kyllä kuulua blogistanian omenakuningattaren kruunu. Sen verran monta sun blogin omppujuttua alkaa olla mun to do-listalla...

Pitkä kirjoitti...

Tämän ei onneksi tarvitse hengailla listalla kauaa - tekemiseen menee oikeasti 5 min ja ainakin mulla aineet on nytkin kaapissa! Vie kielen mennessään, lupaan :)

Jytis kirjoitti...

Oijoi, ihanan simppeliä. Mäkään en ole vielä luopunut omenakaudesta, se on musta vähän sama kun luopuisi syksystä. Mutta joo, täältä tullaan mieluusti kun kakkukutsuhuuto käy!

Pitkä kirjoitti...

Heheeeee, kakkukutsuhuutoosi vastattiin :))

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, ohje oli hyvä ja helppo, vaikken sitä uuniin ihan 5 minuutissa saanutkaan ;) Inkivääri tekee kivan tujauksen. Mietin kun sanoit pakastavasi

Anonyymi kirjoitti...

... kakun, että kuinka se on parasta sulattaa?

Pitkä kirjoitti...

Joko ihan huoneenlämmössä tai sitten ensin jääkaapissa ja ottaisin huoneenlämpöön ennen tarjoilua n.puoli tuntia aiemmin.sulaisi varmaan myös mikron sulatustoiminnolla, mikä ei olisi kyllä ykkösvaihtoehto. Uunissa varmaan kuivuisi.