20.2.2012

Tuunattua rautaa

Otsikko ei viittaa mihinkään Jimin ohjelmaan, vaan ruokaan. Kehoni huutaa epätoivoisesti rautaa aina talvella, kuten varmaan päättelitte, kun luitte muutaman viikon takaisia oodejani punajuurelle. Olen myös himoinnut parsakaalia ja nyt myös pinaattia. Ensin kuolasin Marin tekemiä pinaattilettuja ja sitten Eevakin tarttui paistinpannuun, joten pakkohan se oli antaa pinaattihimolle periksi.

Ihmeellinen Hulk-lettu pelastaa surulliset hemoglobiinit!

V tykkää kyllä pinaattiletuista, muttei puolukkahillosta tai puolukoista - aika ankeaa vetää lettuja pelkiltään. Niinpä täytinkin letut ihanalla pekoni-sieni-sipulipaistoksella ja menestys oli taattu (veivät myös nälän paremmin)! Toki pinaatti on vähän sivuroolissa, jos pekoni on kehissä, mutta ei se ole aina huono homma. Itse vetelin lettuja sekä puolukoilla, että muhennoksella, joten sain letuista kaiken irti. Täydellistä.

Harmikseni rautakuurista huolimatta makaan nyt sohvalla naama ahavoituneena kaikesta niistämisestä. En ymmärrä! Syön paljon kasviksia ja ruokavalioni on muutenkin aika mallillaan, mutta flunssa puskee heti kuin silmä välttää. Tiedän kyllä, että ongelma on hektisessä elämäntyylissäni, mutta en vaan osaa pysähtyä, ennen kuin kroppa päättää sen puolestani... Huoh! Onneksi tulinen tomaattikeitto helpottaa.

Ihmeellisellä Hulkilla onkin pehmeä sydän.


Pinaattiletut (8 isoa lettua)
resepti Eeva Kolun uudesta ihanasta Kauhaa ja rakkautta -blogista
1 pss pakastepinaattia
5 dl maitoa
3 munaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 rkl voisulaa tai rypsiöljyä
suolaa
mustapippuria
paistamiseen voita

Sulata pinaatti. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista letut voissa molemmin puolin.

Suolainen täyte
paketti pekonia
vajaa rasiallinen herkkusieniä
2 sipulia
mustapippuria
+ emmentalia

Viipaloi pekoni, sienet ja sipulit. Heitä kuumalle pannulle ensi pekoni, sitten sipuli ja kun sipuli alkaa pehmetä ja ruskistua, heitä mukaan sienet. Varo paistamasta sieniä löllöksi. Mausta pippurilla. Täytä letut täytteellä ja ripottele päälle emmentalraastetta.

4 kommenttia:

Mari kirjoitti...

Oijoi, onpa hyvännäköisiä Hulk-lättyjä.

Googletin vähän pinaattia omia lettuja tehdessäni ja ilmeisesti siinä ei olekaan niin paljon rautaa kuin uskotaan. Kuulemma joku 1870-luvulla tapahtuut desimaalivirhe laskennassa. Mutta terveellistä se on silti, joten en usko flunssasi johtuvan tästä harhakäsityksestä! :D

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pinaatti

Pitkä kirjoitti...

Eiiiiii, tarkoittaako tää, että Kippari Kalle vetää oikeesti jotain steroideja? MEITÄ ON PETETTY!

Jonna kirjoitti...

Petoksesta huolimatta ne ovat onneksi mahtavan makuisia.

Pikaista paranemista!

Pitkä kirjoitti...

No niinpä :) Kiitos, kyllä tää räkä varmaan joskus loppuu!