17.2.2012

Miksei laskiainen voi olla joka päivä?

Laskiainen on mahtava pyhä! Saa nähdä ystäviä, laskea mäkeä, nauraa ja syödä hernekeittoa ja laskiaispullia. Hyvästellään talvi ja toivotetaan kevät tervetulleeksi - sopii minulle! Joulua tai uutta vuotta ei tosiaan jaksaisi joka päivä, mutta laskiainen kyllä kelpaisi. Ja etenkin laskiaispullat.

Saatan sunnuntaina eksyä pulkkamäkeen, mutta laskiaispullaa oli pakko saada jo tänään. Bongasin tuoreesta Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä helpon ja nopean laskiaispullien ohjeen. Reseptiä tuli itse asiassa kokeiltua jo alkuviikosta, mutta tänään tehtiin pullia V:n kanssa myös kotona! Resepti on aivan mahtava tällaiselle sählärileipojalle, joka haluaa nopeasti pullat pöytään. Makukin on aika autenttinen, sillä eihän kardemumman kanssa voi mennä metsään. Tehkää tekin suosiolla heti tuplasatsi, nämä pullat häviävät nopeasti parempiin suihin...

Grrr, onneksi näitä on vielä jäljellä.

Helpot laskiaspullat, 8 kpl (mukailtu Yhteishyvän reseptistä) 
5 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl sokeria 
2 tl leivinjauhetta 
0,5 tl jauhettua kardemummaa 
0,5 tl jauhettua inkivääriä 
2 dl maitoa 
1 kananmuna 
0,75 dl sulatettua voita

Pinnalle 
maitoa
raesokeria
tomusokeria 

Täyte 
mansikkahilloa
kermaa + tomusokeria

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja rasva ja kaada seos kuivien aineiden joukkoon. Sekoita taikinaksi. Annostele taikina (voideltuihin) muffinivuokiin. Sivele pullien pintaan maitoa ja ripottele päälle raesokeria.

Paista pullat 200-asteisen uunin keskitasolla 18–20 minuuttia. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kermavaahto. Täytä pullat ja nauti!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

nämä pullat ovat menneet minulta ihan ohi. tosi helppo ohje kun ei tarvitse vaivata ja nostattaa. mutta en leivo, koska tuppaan aina syömään kaiken itse. täytyy tuota vatsanseutua vahtia...

Pitkä kirjoitti...

No niinpä! Ihanaa, kun voi vaan sekoittaa aineet, tökätä hetkeksi uuniin ja SYÖDÄ! Mä laitoin näitä tänään kavereiden remonttityömaalle mukaan, etten syö kaikkia itse... Varmaan mikä tahansa toisaalta maistuisi, jos siinä olisi hilloa ja kermavaahtoa :)

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos hanslankarin mukana lähetetyistä pullista :) Hyviä olivat!

terkuin
M&K

Pitkä kirjoitti...

Eipä kestä, ihanaa, jos maistui! En osaa remontoida, mutta halusin osallistua edes jotenkin :)