28.11.2010

Ei mitenkään jouluista pikkujouluruokaa

Elämä on joskus aika rankkaa, ja silloin kokkailuille ei meinaa löytää aikaa tai energiaa. En muista koska olen viimeksi tiskannut, ja koko koti on näyttänyt viime aikoina kaatopaikan ja romuvaraston risteytykseltä. Mutta hätä keinot keksii! Pyysimme eilen muutaman kaverin "pikkujouluihin", jotta imuri pääsisi ulkoilemaan ja jääkaapin ovi kävisi pitkästä aikaa. En kuitenkaan jaksanut laittaa mitään ihmeellistä, joten vieraat toivat mukanaan pasteijoita, V leipoi tähtitorttuja valmistaikinasta, joimme hyvää luomuglögiä, söimme kaupan pipareita ja itse tein tosi jouluisia crostineja, artisokkatahnaa (johon muuten vieraatkin rakastuivat) ja fetasalaattia. Salaatti oli varma: muutamaa eri salaattilajiketta, herneenversoja, kirsikkatomaatteja, yrttiöljyssä ollutta fetaa (tai salaattijuustoa se taisi olla...) ja marinoitua punasipulia. Marinoin sipuleita ensimmäistä kertaa itse, kaapista jo valmiiksi löytyneillä tarpeilla. Sipuleista tuli tosi hyviä, suosittelen! Ja nämä sipulit osaa tehdä kuka tahansa.

Blogi pysyy hiljaisena varmaan vielä jonkin aikaa, mutta toivottavasti käytte joskus kurkkaamassa mitä täällä tapahtuu! Elämässä on nyt niin isoja muutoksia, että ruoka ei ole ensimmäisenä mielessä. Ja se harmittaa.

Uusi astiastoni oli eilen kunniapaikalla ja iso salaattikulho ensimmäistä kertaa käytössä.

Marinoidut punasipulit
kaksi punasipulia
1dl valkoviinietikkaa (tai vähän vajaa, en mitannut niin tarkasti)
loraus oliiviöljyä
mustapippuria
2tl sokeria 
1tl soijaa

Kuori ja pilko sipulit ohuiksi renkaiksi. Sekoita marinadin aineet keskenään ja lisää sipuleiden sekaan rasiaan/pussiin. Laita tekeytymään vuorokaudeksi jääkaappiin, ravistele aina tilaisuuden tullen!

5 kommenttia:

Jytis kirjoitti...

Joo, marinoidut punasipulit on parhautta! Ja superhelppoa pikkuluksusta salaattiin. Kyllä täällä kurkitaan, tsemp!

Virpi kirjoitti...

Minäkin kurkin ja toivotan energiaa muutosten keskellä elelyyn!

Tiia kirjoitti...

Samat sanat, messissä pysytään. :) Jakselemisia ja parempaa joulunodotusta!

Anzku kirjoitti...

Taas luitte ajatuksiani! Viimeksi amarillossa käydessäni muistelin että pitkäaikaisen suosikkiannokseni punasipulit olisivat joskus aikaisemmin olleet marinoituja - mutta nytpä eivät olleet. Sen jälkeen on himo vain yltynyt koko ajan. Viimeistään joulupöytään pitää näitä tehdä!

Jaksamista muutosten keskellä ja lämpimiä ajatuksia Kauhan keittiöstä! :) Pysyn linjoilla!

Pitkä kirjoitti...

Oi, kiitos ihanat! Ja ihanaa joulun odotusta :)

PS. Anzku, mä oikein ihmettelin että miksen oo tehnyt näitä aiemmin - niin simppeleitä ja hyviä!