23.10.2010

Sisäinen kauneus on tärkeintä

Kääk. Elämä on ollut niin kiireistä, ettei ole tullut laitettua ruokaa pariin viikkoon! Eilen kuitenkin ryhdistäydyin, kun Pätkä tuli meille nälkäisenä, ja mieleeni juolahti Jannan hehkuttama pähkinä-porkkanakastike pastalle. Kastike oli juuri sopivan helppo ja nopea tehdä rankan viikon jälkeen ja lopputulos oli tosi hyvä. Oli ihanaa syödä pitkästä aikaa jotain erilaista. En yleensä pidä emmentalista (saati pähkinästä tai porkkanasta pastakastikkeessa), mutta selvästi blogin perustamisella on ollut positiivinen vaikutus nirsoiluun ruoan saralla. Etenkin, kun kastike vielä näyttää siltä kuin joku olisi heittänyt darrapitsat vatsastaan  yläkautta suoraan lautaselle. Pahoittelut siis aika ronskista kuvasta. Hirveästä ulkoasustaan huolimatta kehotan ehdottomasti kokeilemaan, ihanaa vaihtelua!

 Burb. Harmi ettei ruoka ole yhtään edustavampi.

Pähkinä-porkkanakastike (neljälle)
ohje kirjasta Suuri kastikekeittokirja
3-4 porkkanaa (200-250 g)
2 dl kasvislientä
2 dl ranskankermaa
1 tl suolaa
1 tl valkopippuria
½ tl timjamia
1-2 dl vahvaa juustoraastetta (Janna suosittelee mustaleimaa, itse laitoin punaleimaa - toimi)
1 dl hienonnettuja hassel- tai saksanpähkinöitä

Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne pehmeiksi kasvisliemessä kannen alla, noin 10 minuuttia. Porkkanoiden ei tarvitse peittyä liemen alle, vaan 2dl on ihan riittävä määrä pehmittämään porkkanat. Soseuta porkkanat ja kasvisliemi monitoimikoneessa sauvasekoittimella. Sekoita kasarissa porkkanasose, ranskankerma, mausteet ja juustoraaste. Anna kastikkeen kiehua pari minuuttia. Kaada pähkinät joukkoon. Tarjoile (juusto)raviolien tai muun tuorepastan kanssa.

5 kommenttia:

Sanna kirjoitti...

Mun mielestä tuo kuva on taas ihan superherkullisen näköinen! (vaikka nyt saatoitkin laittaa päähäni darrapitsaoksennus-mielikuvan, mutta yritän päästä siitä eroon :D) Joka tapauksessa tämä kiilasi kyllä nyt kokeilulistani kärkeen - kuulostaa ja näyttää kaikin puolin loistavalta.

Anzku kirjoitti...

Miulla on kans tuo ohje kokeltaivien loputtomalla listalla. Siinä listassa riittää useiksi vuosiksi kokkailtavaa. Jospa ensimmäisen eläkepäiväni kunniaksi sitten joskus voin todeta kokeiltavia-listani olevan kokeiltu! :D

Janna kirjoitti...

Yhtä yrjöltä tuo näyttää munkin kuvassa, mut sairaan hyvää silti. Aah! Mul ois porkkanaa jääkaapissa!

Anonyymi kirjoitti...

Tosi namilta näyttää, taidan tehdä tällä viikolla ;) Anu

Pitkä kirjoitti...

Sanna, hienoa jos en pilannut täydellistä tota ruuan houkuttelevuutta noilla mun oksennus-assosiaatioilla :) Toivottavasti tykkäät, jos tulee joskus kokeiltua!

Anzku, mullakin oli pitkään kytenyt mielessä, mutta onneksi tää oli niin helppo, että askel toteutukseen ei ollut liian iso ottaa. Mutta joo, kyllähän nää helposti jää sinne to do -listalle, joka on mullakin jonkun kilometrin.

Janna, oli kyl sairaan hyvää. Kiitti viel suosituksesta!!

Ja Anu, toivottavasti maistuu :)