10.3.2013

Herkuttelijan sunnuntai

Muutimme Lauttasaaresta Hakaniemeen viime vuoden toukokuussa. Ehdin asua Larussa neljä ja puoli vuotta, enkä koskaan sopeutunut saarelle. Luulin sen johtuvan paikallisten ystävien puutteesta ja kävin jossain vaiheessa ahkerasti "Laru-treffeillä" kavereiden kautta bongaamieni lauttasaarelaisten kanssa. Kavereita löytyi, mutta saari ei vaan koskaan tuntunut omalta - Hakaniemeen taas olen juurtunut jo liiankin hyvin. Jotain hyvää Lauttasaaresta kuitenkin jäi: Sini ja Ville.



Tänään kokoonnuimme pitkästä aikaa taas saman pöydän ääreen ja nautimme rennon seuran lisäksi myös rennosta ruoasta. Olin vääntänyt pöytään muun muassa nachoja (okei, ne oli kaupasta, en ole supernainen) guacamolella ja salsalla, itsetehtyjä hampurilaisia, lohkoperunoita sekä suklaakakkua marjamelballa. Hampurilaissämpylät tein hodarisämpylöiden ohjeella (tuplataikinasta tuli kuusi reilua sämpylää), tosin olisi pitänyt tajuta ripotella pinnalle muutama seesaminsiemen. Hampurilaiset täytettiin juustolla, pekonilla, pihveillä (itse tehty, liha hallista), aiolilla, ketsupilla, tomaatilla, salaatilla, paistetulla sipulilla sekä villinä korttina myös guacamolella. Varmaan sanomattakin selvää, että yksi burgeri riitti viemään nälän mennessään.



Itse olin eniten tohkeissani nachojen kaveriksi tekemästäni salsasta. Tämä ei ollut sellainen kasaan keitetty salsa, vaan tuore ja raikas versio. Salsan vääntää valmiiksi muutamassa minuutissa, mutta makujen kannattaa antaa imeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.



Salsa
4 tomaattia
1 valkosipulinkynsi
2 salottisipulia
korianteria
suolaa
pippuria
puolikkaan sitruunan mehu
tuore chili

Pilko tomaatit mahdollisimman pieneksi. Lisää joukkoon silputut sipulit, korianteri ja mausteet. Poista chilistä siemenet, hakkaa pieneksi ja lisää tomaattiseokseen. Purista joukkoon sitruunan mehu ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia ja kaada tarvittaessa nestettä pois salsasta ennen tarjoilua. Tarjoile nachojen kanssa.

6 kommenttia:

Sofia kirjoitti...

Oih! Tuore salsa on niin hyvää ja niin koukuttavaa! Mun mielestä paljon parempaa, kuin kasaan keitetty :)

Pitkä kirjoitti...

Aamen, oon niin samaa mieltä!

Virpi kirjoitti...

Näyttääpä ihan täydelliseltä sunnuntaiaterialta!

Eikä mikään ihme, jos oot "uusille" huudeille hyvin kotiutunut, teidän koti on niin kiva ja kaikkea hauskaa siinä ympärilläkin hyvin tarjolla :)

Pitkä kirjoitti...

Kiitos Virpi :) Oon kyl iteki huumassa!

Anonyymi kirjoitti...

Tiesitkö että tuo tuore tomaattisalsa on itse asiassa meksikolaista perinneruokaa? Nimeltään "pico de gallo". Meilläkin syödään sitä usein.

Pitkä kirjoitti...

Joo, oon kuullut! Tosi addiktoivaa!! <3