21.10.2012

Teurastamo

Kävin pari viikkoa sitten tutustumassa Teurastamoon muutaman muun bloggaajan kanssa. Teurastamo sijaitsee lähellä Kalasataman metroasemaa, kivenheiton päässä Sörnäisistä. Hakaniemessä asustelevana kuulun ehdottomasti Teurastamon alueen potentiaalisiin asiakkaisiin, joten oli todella mahtava tilaisuus päästä kuulemaan paikasta lisää! Teurastamo on etenevä projekti, jonne tulee koko ajan lisää. Tällä hetkellä alueella toimii Antto Melasniemen luotsaama ravintola Kellohalli, Pasta Factory Helsinki sekä Roslundin lihakauppa Teurastamon portti. Teurastamon portista saa lihan lisäksi myös todella houkuttelevan kuuloista lounasta, aion ehdottomasti käydä testaamassa, jos olen sopivaan aikaan lähialueella.


Päästiin myös kurkkaamaan Pasta Factoryn tuotantotilaan ja myymälään. Tuorepastaa valmistava yritys tekee pastaa lähinnä ravintoloihin (mm. Gaijiniin, jos oikein muistan), mutta nyt myös kuluttajat voivat käydä ostamassa pastaa pienestä myymälästä. Itse menin seuraavana viikonloppuna Kellohaliin brunssille ja Pasta Factoryn puolelle pastaostoksille. Kahden hengen annos punajuuri-vuohenjuustoravioleja maksoi vain 4,50€ ja kylkeen ei tarvittu muuta kuin öljyä, yrttiä ja vähän valkosipulia. Edullista ja todella maukasta!


Kotona keitettyä loistavaa Pasta Factoryn pastaa!

Ilta huipentui illalliseen Kellohallissa. Vindirektin Kim Moliis esitteli meille todella hyviä viinejä, joista suosikikseni nousi Charles Smithin Secco Italian Bubbles kuohuviini, jota nautimme jälkiruoan kaverina. Ruokakuvat ovat valitettavasti vähän epätarkkaa huttua osin viinitarjoilusta johtuen. Illallinen oli kokonaisuutena oikein maittava, mutta hinta-laatusuhde paikoittain turhan korkea, joten ihan heti en ole lähdössä Kellohalliin illalliselle omakustanteisesti. Kellohalli kalpenee vähän Anton muiden ravintoloiden, kuten Kuurnan ja Ateljé Finnen rinnalla, mutta on kyllä ehdottomasti tasokas paikka. Seura oli myös ylitse muiden, ruokabloggaajat ovat aivan hulvatonta porukkaa.

 Voin julkisesti tunnustaa, että olen aina pitänyt Antto Melasniemeä jotenkin todella viehättävänä!
Tunna taas piipahti paikalla kertomassa lähestyvästä MadCook-illasta.

  Alkuruokien parhaimmistoa oli savujuuressalaatti.

Kanansydänsämpylät kiilasivat illan lemppariksi!

Kolmen lihan pata paahdetuilla juureksilla maistui mummin tekemältä. 
Ja mummi tekee hyvää ruokaa.

Metsäsienicannelonit iskivät omaan makuhermoon, vaikka pasta oli aavistuksen turhan al dente.
 

Omenasorbetit olivat huikeita. Näin hyvää jälkiruokaa en ole kovin usein saanut.

Suklaakakku ja omenakompotti oli perushyvää.

Odotan isolla mielenkiinnolla miten Teurastamon alue kasvaa ja mitä kaikkea kivaa sieltä pian löytyy! Jo nyt pihalla on Dodon kaupunkiviljelyjä ja myös iso grilli, jonne kuka tahansa voi mennä grillailemaan. Tulevana Ravintolapäivänä piha täyttyy pienistä ravintoloista. Nettisivuja kannattaa seurata, mukavia tapahtumia järjestetään jatkuvasti. Jes, tällaista toimintaa kannattaa tukea!

Loppuun vielä Sillä Sipuleilta varastettuna muissa blogeissa olleet jutut samalta reissulta:

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Nuo omenasorbetit olivat kyllä huikeita! Tekisi mieli kokeilla, kun kotimaisia omppuja on vielä saatavilla, mutta kun pakastin on niin tupaten täynnä, ettei jätskikonekulho mahdu sinne!

Oli kyllä hauska ja maukas ilta, kiitos itsellesikin loistavasta seurasta!

Pitkä kirjoitti...

Jos laitat kokeilun tekeytymään, voin kipittää mielelläni paikalle koemaistajaksi!!! Ja onnea Blog Award -voitosta, jes!! Oikeaan osoitteeseen meni <3