25.7.2012

Salamia sielulle

Osa saa jo varmaan ihottumaa kaikesta Hakaniemen hallin hehkutuksestani, mutta en vain voi itselleni mitään. Olen löytänyt ihanan italialaisten herkkujen tiskin, josta ostan aina pätkän salamia opiskelumotivaattorikseni. Eräänä nälkäisenä päivänä tein salamista spontaanisti pastan, josta tuli älyttömän hyvä. Onneksi helpot asiat ovat yleensä niitä parhaita.

Seuraavana missionani on tehdä itse pastaa. Kuulemma todella helppoa ja taikinan voi kai kaulita kaulimellakin, sillä en halua hankkia keittiöön enää yhtään suht tarpeetonta laitetta. Millaisia kokemuksia teillä on? Teettekö itse usein pastaa? Onko se niin helppoa miltä vaikuttaa?

Grr. Rakkauteni makkaroihin vain kasvaa.

Salamipasta
hyvää oliiviöljyä
tuorepastaa
kirsikkatomaatteja
pötkö salamia (tiedättekö niitä pieniä pötköjä? laitoin semmoisen, mutta laittakaa oman maun mukaan)
yrttejä, esim. timjamia
suolaa, pippuria

Laita pastavesi kiehumaan. Leikkaa makkarat, puolita tomaatit. Silppua yrtit. Keitä pasta, valuta ja lotraa kunnolla oliiviöljyn kanssa. Lisää muut aineet, sekoita ja syö!

4 kommenttia:

Makustelijat kirjoitti...

Mmmmmmmm, roinisten salamit...
Tero

Anna kirjoitti...

Hakaniemen halli <3
Mä tein talvella itse pastaa kaulimella! Se oli ihan helppoa. Taikina on niin paljon iisimpää käsitellä ja kaulia kuin vaikka joku.. no, moni muu taikina.
Otin ohjeen joko durumvehnäjauhopussin kyljestä tai täältä: http://sillasipuli.blogspot.fi/2008/05/tuorepasta.html

Sitte vaan kaulitsin levyjä ja leikkasin terävällä veitsellä sopivan levyisiä suikaleita. Ne sai kuivahtaa kasoissa hetken, sitten kiehumaan pieneksi hetkeksi, joku tosi simppeli kastike ja nam <3

Virpi kirjoitti...

Salami! Tuorepasta! Salami-tuorepasta <3

En oo koskaan tehny pastaa ite, pelottaa etten osaa käsitellä sitä taikinaa, kun ei oo pastakonetta mullakaan.

Pitkä kirjoitti...

Makustelijat, joo Roiniset se taitaa joo olla :)

Anna, ei vitsi, munkin täytyy kyllä uskaltaa!! Just kun siihen kylkeen ei varmaan tarttis mitään ihmeellistä, kun se pasta on itessään niin hyvää.

Ja Virpi, sunki pitää sitten kokeilla, jos mäkin uskallan :)