20.11.2011

Pancakes

Noudatan herkkuaamiaisessa aina samaa kaavaa. Pöydästä löytyy pekonia, munakokkelia, sämpylöitä, leikkeleitä, fruitiet sekä luonnonjogurttia hedelmillä. Ei valittamista siis! Tänään kuitenkin uskalsin kokeilla jotain uutta. Olen jo pitkään kuolannut Merry Morning -blogin aamiaisreseptejä ja ollut salaa kateellinen kaikista ihanista herkuista, joita Johanna loihtii. Niinpä meillä paistettiin aamulla Johannan herkullisia kaurajuustobanaanipannareita. Meillä ei karpata, eikä sellainen ole edes suunnitteilla, mutta olen havahtunut viime aikoina siihen, että hyvinvointi lähtee suolistosta. Niinpä pyrin korvaamaan valkoisia jauhoja täysjyvällä mahdollisimman paljon! En todellakaan aio joka kerta korvata ihanaa tuorepastaa jollain täysjyväkikkareella, mutta kultaista keskitietä on hyvä noudattaa.

Nämä Johannan pannarit olivat tosi hyviä, helppoja ja nopeita! Lopputuloksessa ei maistunut raejuusto, eikä vaikutelma ollut muutenkaan merkittävästi "perinteisistä" pannareista poikkeava. Meiltä ei löytynyt rommi- tai vanilja-aromia, tai mitään muutakaan aromia, joten laitoin pannareihin vaniljasokeria ja lorauksen kermaa. Näin jälkeenpäin eniten mietityttää, että miksen ole tehnyt näitä aiemmin? Olkaa te viisaampia.

 Grrr, eikö näytäkin hyvältä?

Kaurajuustobanaanipannarit (6-8kpl)
1 kuppi kaurahiutaleita (2,4dl)
1/2 kuppia raejuustoa (1,2dl)
2 kananmunaa
1tl vaniljasokeria
2tl kermaa
pieni banaani

Surraa kaurahiutalet blenderissä jauhoksi, lisää loput aineet ja surrauta tasaiseksi taikinaksi. Paista pannulla voissa molemmin puolin, valuta päälle paljon siirappia ja lisää kylkeen vielä hedelmiä/marjoja.

Pannarit tarjottiin tutun, turvallisen ja herkullisen fruitien kanssa.

9 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Oi lääh, noiden pakko olla ihan superihania. Voisin hyvin kokeilla nuita seuraavana viikonloppuna. Koska edellinen pannariepisodi meni aika pannariksi... :)

Pitkä kirjoitti...

Ite oon tehnyt pannareita viimeksi teininä (eli ikuisuus sitten), jolloin ne jäi sisältä raaoiksi ja traumatisoiduin. Nää kypsyi tosi helposti ja oli mahdottomia mokata, ei tarvi siis stressata. Ja huh, pitävät nälkää tajuttoman hyvin! Tällä aterialla selviää koko päivän!

Päivi / Inkiväärihillo kirjoitti...

Näyttääpä ihanalta, söisin ja joisin!

Anonyymi kirjoitti...

no nammm, näyttääpä hyvältä ;)

Pitkä kirjoitti...

Sopivat silmänruoan lisäksi myös syötäviksi :)

Maisa kirjoitti...

Voidaanko teha RAHKALETTUJA jouluna? Joo!

Anonyymi kirjoitti...

Nämä oli ihania! Tänään kokeiltiin ja postasin pannukakut blogiini blogisi linkin kera. :)

Olli kirjoitti...

Et sä Pinja huijannu. Nää oli ihan super hyviä!! :) Tässä kuvaa http://flic.kr/p/bBPEED

Pitkä kirjoitti...

Hihii, no en tosiaan huijannu. Älyttömän herkullinen kuva, munkin pitää tehdä näitä pian uudelleen!