1.3.2011

Valaistuminen

Huh, päivitystahti ei ole ollut tällainen pitkään aikaan! Synttäriviikonloppu oli kiireinen, mutta siinä ehti tehdä näköjään yhtä sun toista ruokarintamalla. Tätä wokkia olin suunnitellut yöpalaksi meille ja Ruokahommien Jannalle ja hänen siipalleen, kun kotiuduttiin lauantain synttäreiltä joskus yöllä. Menimme kuitenkin suoraan (keski-ikäisinä) nukkumaan, ja iskin pannun hellalle vasta sunnuntai-iltana, kun piti taikoa eväät maanantaiksi. Teen tällaisia pikawokkeja suht usein, mutten ole tainnut koskaan blogata näitä, kun tuntuvat niin "itsestäänselvyyksiltä". Nyt oli  kuitenkin pakko. Meitä on nimittäin huijattu.

Tiesittekö, että on ihan daijua laittaa ne mausteet nuudeleiden keitinveteen!? Olenko ainoa  tällä planeetalla joka on tehnyt näin viimeiset 15 vuotta (muutaman konsultoivan puhelun jälkeen selvisi, että ilmeisesti olen....)? Elin itse tuossa tyhmässä harhaluulossa syöden mauttomia, persoonattomia wokkeja, kunnes selailin erilaisia wokkireseptejä netistä (uuden wokkipannuni innoittamana). KUKAAN tuolla maailmalla ei lisää niitä mausteita siihen veteen (ellei tee jotain nuudelisoppaa), vaan KAIKKI sekoittavat wokille oman kastikkeen. Liityin tähän valistuneiden joukkoon hiljattain, ja haluan nyt levittää ilosanomaa kaikille. Tällä kertaa soosini onnistui jotenkin erityisen hyvin, joten halusin tulla heittämään vinkin teidänkin suuntaanne. Vaikka wokki näyttää todella tylsältä, se oli oikeasti ehkä yksi parhaista mitä olen koskaan tehnyt. Kuva on aika hirveä, sillä vasta syödessä tuli fiilis, että tätä on pakko mainostaa blogissa. Sitten äkkiä nopea kuva keittiössä! Toivottavasti teksti kuitenkin vakuuttaa teidät kokkailemaan, vaikka kuvan pitäisi kertoa enemmän kuin tuhat sanaa. 

Soosin aineet eivät ehkä löydy heti kaapista, mutta nyt ostoksille, sillä aineet ovat monikäyttöisiä ja säilyvät pitkään. Pian voit nauttia maailman parhaista wokeista vaikka joka päivä. Toivottavasti muuten kestätte tätä liioittelevaa tyyliäni, olen ihan samanlainen livenä. Finneistäkin puristetaan aina kilo talia.

Joo, ei ole wokkipannu tässä kuvassa käytössä, ja levyllä on palanutta öljyä, mutta sellaista se on.


Pitkän ankealta vaikuttava, mutta oikeasti tosi hyvä kasviswokki, kolmelle
3pkt nuudeleita (tai 3 sellaista "kuutiota", tiedättehän...)
3 porkkanaa
sipuli
parsakaali
1-2 valkosipulinkynttä
+ laita ihmeessä tofua tai mitä tahansa muuta, olisin laittanut itsekin jos olisi ollut... kesäkurpitsakin oli mennyt jo huonoksi :/

Soosi (heittelin kaikkea fiilispohjalta, mutta heitin sulkuihin arviot - voivat tosin heittää aika paljon, mutta ei voi tulla huono heität missä suhteessa tahansa)
seesamiöljyä (n. 1tl)
soijaa (n. 3rkl)
kalakastiketta (n. 1rkl)
punaista currytahnaa (n. 1tl)
chiliä (n. 1tl)
rouhittua mustapippuria
osterikastiketta (n. ½ dl)

Pilko sipulit suht isoiksi lohkoiksi, valkosipulinkynnet pieniksi ja porkkanat suht ohuiksi tikuiksi. Laita parsakaalin kukinnot höyryttymään, älä höyrytä liikaa vaan säilytä rapsakkuus! Sekoita soosin aineet keskenään. Keitä nuudelit kypsiksi, varo ettei mene ylikypsän puolelle. Paista ensin pannulla öljyssä sipuleita ja porkkanaa ja lisää kevyesti höyrytetyt parsakaalit joukkoon, kun porkkanat ovat vähän kypsyneet. Lisää mukaan soosi ja sekoita. Lisää vielä nuudelit, sekoita hyvin ja tarjoile.

3 kommenttia:

Elli kirjoitti...

Minakin tykkaan kiireisina arki-iltoina vaantaa nuudelivokkeja ja ostinpa vast'ikaan ihan pullollisen osterikastiketta siihen tarkoitukseen. Nyt kuitenkin, vasta muutaman kayttokerran jalkeen, ymmarsin kurkata raaka-ainelistaa ja kummakos kun maistuukin niin hyvalle - natriumglutamaattihan sille torrottaa ostereitten kaverina! :/

Pitkä kirjoitti...

Mistä ostit? Suosittelen noita aasiamarketteja! Ainakin Helsingin Hakaniemessä niitä on useampia, tuotteet ovat parempilaatuisia ja vielä halvempiakin, eivätkä kaikki sisällä natriumglutamaattia :)

Elli kirjoitti...

Mina ostin ihan normaalista ruokakaupasta. Yleensa kylla tarkistelen natriumglutamaatit mutta jostain syysta nyt jai kurkkaamatta. Taidanpa ensi kerralla kayda tsekkaamassa aasialaisten ruokakauppojen valikoiman, tuollaista osterikastiketta kun en oikein hyvalla mielin voi syoda.