2.4.2010

Pikaruokaa

Ehkä blogissakin on "vähän" huokunut, että viime viikot ovat olleen aivan järkyttävän kiireisiä ja ruokaa ei ole tullut pahemmin laitettua. Ehdittiin karata jo Tukholmaankin. Maha on täytetty lähinnä kaikella roskalla ja nyt kroppa huutaakiin jatkuvasti maailman ihaninta pikaruokaa: salaatteja. Ah.

Olen ollut ihan koukussa Mixun tomaattilisäkkeeseen, ja nuo ihanasti marinoidut kirsikkatomaatit toimivat tällä kertaa samalla salaattikastikkeena. V:kin on koukussa tuohon sekoitukseen, vaikkei edes pidä tomaatista (miten se on edes mahdollista!?).




Nopea halloumisalaatti (kolmelle)
1 ruukku jääsalaattia (tms.)
1 ruukku herneenversoja
paketti halloumia
avokado
sitruunamehua
rasiallinen kirsikkatomaatteja
1rkl auringonkukansiemeniä
mustapippuria
yrttisuolaa
oliiviöljyä
vadelma- tai mansikkavinegretteä

Laita halloumi likoamaan veteen tunniksi (ei todellakaan poista ihanaa makua vaan pehmentää vähän suolaisuutta, jotta juuston maku pääsee paremmin esille, jos on kiire, älä liota). Pese ruukkusalaatti ja herneenversot, revi sopivankokoisiksi salaattikulhoon. Pilko avokado, sekoita palojen joukkoon vähän sitruunamehua (ei maistu salaatissa vaan estää avokadoa tummumasta) ja lisää salaattiin. Puolita kirsikkatomaatit, lisää niiden sekaan auringonkukansiemet, 0,5-1rkl oliiviöljyä, kunnolla pippuria ja sopivasti yrttisuolaa sekä 0,5-1rkl vingeretteä. Sekoita kunnolla ja lisää salattiin. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet ruskeiksi molemmilta puolilta kuumalla pannulla. Lisää salaatin päälle ja tarjoile!

Ei kommentteja: