28.4.2010

Suklaiset muffinssit

Sain Pitkältä ystävänpäivänä söpöjä muffinssivuokia ja korkkasin ne vihdoin käyttöön. Olin jo kauan katsellut Olivian sivuilta tätä muffarireseptiä. Lopputulos oli ihanan kuohkea ja täyteläinen. Ei ehkä se raikkain ja kevein setti, mutta vie hyvin makeannälän! :D Ranskankerma teki muffinsseista ihanan kosteita ja kuohkeita.

Ohjeen mukaan paistoaika olisi 20-25 minuuttia, minun muffinssini olivat kypsiä ja kullanruskeita vähän yli 10 minuutissa. 25 minuutin jälkeen muffinssit olisivat muistuttaneet enemmän palaneita koppuroita. Kuorrutetta tehdessä panin ensin tomusokeria yhden desin. Vähempikin olisi riittänyt, kuorrutteesta tuli nimittäin aika jämäkkää. Ohjeen tomusokerimäärä ei siis ihan pitänyt paikkaansa.

Taikina täytti mukavasti muffinssivuokani 12 koloa.

Käytin Fazerin sinistä muffinsseihin ja taloussuklaata kuorrutteeseen.



Amerikkalaiset muffinssit (12 muffinsia)
150 g tummaa tai maitosuklaata
100 g sulatettua voita
2 munaa
1 dl ranskankermaa
2 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
100 g suklaata
50 g voita
noin 1 dl tomusokeria

Koristeeksi:
Marianne Crush -rouhetta

Leikkaa suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Riko munat yksitellen kulhoon ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Sekoita joukkoon voi ja ranskankerma. Sekoita sokeri, vehnäjauhot, sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhossa. Lisää jauhoseos märkien ainesten joukkoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi Lado paperiset muffinivuoat uunipellille. Nostele taikinaa vuokiin.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, muffinit ovat kypsiä. Valmista kuorrutus. Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna kunnes suklaa alkaa hiljalleen sulaa. Nosta kattila liedeltä. Sekoita joukkoon tomusokeria kunnes saat seoksesta levitettävän. Levitä kuorrutus muffinien pinnalle. Koristele Marianne-rouheella.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi. Tulin tarkastamaan blogisi :)
Laitoin seurantaan. Pitääkin koittaa noita pannareita..


MB

Pitkä kirjoitti...

Moi MB :)

Ihanaa, kun tulit! Eiks oo ruma vielä, mutta sarjakuvamaiseksi tän ois tarkoitus muuttua jossain vaiheessa. Tee ihmeessä pannareita, niitä ei voi mokata ja ne on niin hyviä. Tuli muuten kiva kotimatka, kun piti odottaa ensin junaa puoli tuntia (onneksi törmäsin kaveriin asemalla) ja sitten jatkoin kotimatkaa kävellen. Talsin Ruoholahteen, jossa tuli ihmeen kaupalla bussi, jee. Nähdään taas!