14.4.2010

Moni kakku päältä kaunis

Viime viikonloppuna matkasimme ihanille kavereillemme syömään. Tarjoiluiksi oli luvattu hampurilaisia ja lohkoperunoita, minä lupauduin pyöräyttämään jälkkärin ja tuomaan viiniä. Podin todellista blackoutia keksiessäni jotain jälkkäriä pöytään (en voinut tehdä luottojälkkäriäni kladaria, sillä pitihän saada jotain blogattavaa!). Lopulta jääkaapissa kummitteleva sitruunan puolikas päätti puolestani ja havahduin tekeväni perjantaina saunavuoron jälkeen sitruunamuffineja. Löysin ihanan helpon ohjeen Hesarin nettisivuilta, mutta maisteltuani kuorrutusta harmitti todella, että päätin oikaista enkä toteuttanut lupaavalta vaikuttavaa Jauhot Suussa -blogin reseptiä. Olisi ainakin pitänyt matkia tuo tuorejuustokuorrute. Eihän tässä tomusokerimössössäkään varsinaisesti mitään vikaa ollut, se oli ihan kiva, mutta olen aika varma, että tuo toinen olisi ollut parempi. Muffinit olivat myös aika tiivitä, mutta ihan hyviä, eivät tosin omia suosikkejani. Mutta en ole kauheasti makean perään muutenkaan.


Sitruunamuffinit (8kpl)
1dl sokeria
2 kananmunaa
1dl sulatettua voita / margariinia
1dl kermaa
2dl vehnäjauhoja
1/2dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta
puolen sitruunan raastettu kuori
2rkl sitruunamehua 

Pinnalle:
tomusokeria
sitruunamehua
raekarkkeja tai nonparelleja
(suosittelen kyllä tekemään näiden muffinien kuorrutetta)

1.Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.Lisää sulatettu, jäähdytetty voi ja kerma.
2.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Sekoita varovasti ja vain sen verran kuin on tarpeen. Lisää sitruunan kuori ja mehu.
3.Jaa taikina muffinivuokiin. Täytä vuoat vähän yli puolenvälin. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4.Tee sokerivesikuorrutus sekoittamalla tomusokerin joukkoon varovasti sitruunamehua. Valele kuorrutusta muffineille ja painele vielä pehmeään kuorrutukseen pieniä pääsiäiskaramelleja tai nonparelleja.

Ei kommentteja: