27.4.2010

Vihdoinkin piirakkaa!

Blogissamme ei ole ollut oikeastaan mitään kunnon suolaista piirakkaa paitsi kolmen juuston piiraat. Niitäkään ei oikein lasketa, koska formaatti oli erilainen. :D

Viime viikolla postiluukustani tipahti lahjalehtenä Koko perheen terveys. Iskin silmäni heti tähän piirakkaohjeeseen. Tarkemmin lehteä selatessa huomasin Maku-lehden toimituksen laatineen reseptit! Wuhuu, lehden innokkaana fanina ohjetta oli pakko kokeilla. Pitkä ei ole mikään oliivihirmu, mutta minua nämä kaikki täytteet houkuttelivat.

Pakko kyllä nyt vähän hehkuttaa. Piirakka oli mielettömän hyvää! Aikaisemmissa piirakoissa munamaito on pilannut kokonaisuuden ja ollut jotenkin pettymys. Ah, tämä sai ehdottomasti vakiopiirakkani paikan! Eri täytevariaatioilla varmasti myös hyvää...mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi?

Minun uunissani paistoaika oli 40 minuuttia. Olisin pitänyt piirakkaa uunissa pidempäänkin, mutta parsakaalit ja fetakuutiot rupesivat jo tummumaan aika tavalla. Riippuu varmaan vähän uunistakin!

Uu, pikkasen vapputunnelmaa.


Kasvis-fetapiirakka (10 palaa)
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 rs (250g) kirsikkatomaatteja
200 g fetaa
200 g parsakaalia
1 dl kalamataoliiveja
2 munaa
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1 prl (200g) ranskankermaa
½ tl mustapippuria

+ tuoretta basilikaa koristeluun

Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista tomaateista, parsakaalipaloista, juustokuutioista ja oliiveista.
Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Ripottele pinnalle loput täytteen ainekset. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia (itse paistoin 40 minuuttia). Koristele tuoreella basilikalla.

Ei kommentteja: