3.3.2012

Wrap it

Olen viime aikoina lukenut todella paljon ulkomaisia ruokablogeja (esim. Pioneer Woman ja Cookin Canuck) ja kirjanmerkkeihin on tallentunut noin miljoona uutta reseptiä. Pahin himo iski tortilloihin, joista voi tehdä ihania wrappeja ja quesadilloja. Tänään heräsimme V:n kanssa ensimmäistä kertaa ikinä spontaanisti jo ennen kymmentä, kävimme yli kahden tunnin kävelyllä ja päätin jatkaa teholinjaa myös kotona, joten laitoin tortillataikinan tekeytymään. Tällä kertaa korvasin puolet jauhoista täysjyvällä, lopputulos oli melkein yhtä hyvä kuin yleensäkin. Jos et ole vielä tehnyt tortilloita itse, korjaa tilanne! Tortilloita on niin helppo tehdä ja taikina säilyy hyvin pakkasessa, joten saat tortilloista edelleen pikaruokaa kiireessä.

Itse täytin wrapit chilissä ja limessä marinoiduilla jättikatkaravunpyrstöillä, avokadolla, salaatilla ja Jannan herkullisella seesam-valkosipulidipillä. Olen tehnyt herkullista soosia aiemminkin ja syönyt sitä mm. palsternakkaranskalaisten kaverina. Ihan mahtavaa tavaraa! V:n wrapeissa oli avokadon tilalla paprikaa ja laitoimme myös paistettua sipulia, mutta se oli yllättävän turha lisäke, joten en laita sitä reseptiin. En oikein tiedä mitä tässä jaarittelen, kai yritän jotenkin kertoa, että wrapit olivat tosi hyviä, ihanan freesejä ja täyttäviä. 

Huh huh. Shirley Bassey -wrapit!


Wrapit
tortilloita
jättikatkaravunpyrstöjä (n. 3 per wrap), marinoin hetken limessä ja chilissä sulatuksen jälkeen
avokado/paprikaa/vaikka molempia
salaattia
seesamvalkosipulikastiketta

Kokoa ja kääräise! Voit taittaa lätyt umpinaiseksi ja leikata ne kahtia, jotta saat sen autenttisen wrap-lookin.


Muistin dipin kuvaamisen vasta tätä kirjoittaessani, joten lautanen on ihan sotkuinen. 
Keskelle on pirskotettu oliiviöljyä, ei munankeltuaista. 
Kuvassa myös Sharon Jones, jonka keikalle pääsenkin vasta heinäkuussa.


Seesam-valkosipulikastike
n. ruokalusikallinen (luomu-)seesaminsiemeniä
2 luomuvalkosipulinkynttä
suolaa
n. 1/2tl raakaruokosokeria
mustapippuria
liraus sitruunamehua (laitoin limeä)
2 dl paksua kreikkalaista jogurttia

Murskaa valkosipulinkynnet ja iske ne seesaminsiementen kanssa kuivalle kuumalle pannulle paahtumaan. Kun ovat saaneet väriä pintaan, kippaa jogurtin sekaan, mausta ja sekoita. Anna maustua jääkaapissa ennen tarjoilua.

2 kommenttia:

Janna kirjoitti...

Ihania wrappeja, huiput täytteet! :) Mä teen just falafelitaikinaa, ajattelin paistaa siitä pihvejä ja tehä hamppareita. Ihanaa lauantaita murut! <3

Pitkä kirjoitti...

Uijuijui! Kuulostaa ihanalta! Vitsi toi sun dippi on hyvää, se kruunas noi wrapit. Mun tekee ihan hirveesti mieli IRTOKARKKEJA! Harmi, että lähimmän on jossain keskustassa :( Ihanaa lauantaita sinnekin, halit!