18.3.2012

Sunnuntain halipulla

Intohimoni pikapullaan heräsi jo laskiaisena ja niinpä tartuin leivontakulhoon noin minuutti sen jälkeen, kun olin bongannut Jytiksen tehneen helppoja ja nopeita kaneli-pikapullia. Ainekset löytyvät varmaan kaikkien kaapista, voiko helpompaa (tai halvempaa) olla? Alkuperäinen ohje on Omenamintulta, jonka pullat ovat niin hienoja, etten tiedä millä ilveellä ulkonäkö voi olla noin erilainen ja huumaava.

Näiden pikapullien tekemiseen menee noin viisi minuuttia, joten 20 minuutin paistoaika tuntuu ikuisuudelta, kun kanelin tuoksu valtaa asunnon kauttaaltaan. V rakastui näihin ja niin rakastuin minäkin. Aivan mielettömän hyviä! Eilinen ilta venähti pitkäksi, nyt on kamalasti hommaa ja istun kirja naamassa kiinni, mutta eihän maailmalle voi olla vihainen, jos edessä on tällainen kaneliherkku ja iso mukillinen teetä. Aamen!

Lupaan yrittää ottaa näitä kuvia joskus jossain muuallakin kuin ruokapöydällä.

Kaneli-pikapullat (8 kpl)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl sokeria
0,5tl kardemummaa (alunperin 1tl, mutta en uskaltanut laittaa niin paljon)
3/4 dl öljyä/voita/margariinia
2 dl maitoa
1 kananmuna

Täyte
1 tl kanelia
1 dl fariinisokeria (tai raakaruokosokeria, jota sekä minä, että Jytis käytimme)
1 rkl voita sulatettuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Sekoita pienessä kulhossa rasva, maito sekä muna ja kaada kuivien aineiden joukkoon. Sekoita varovasti pehmeäksi taikinaksi. Annostele puolet taikinasta 8 paperiseen vuokaan tai muffinipellin voideltuun syvennykseen.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja ripottele taikinan päälle. Jaa loppu taikina täytteen päälle. Mulla tuli täytettä sen verran reilusti että levitin sitä vielä pullien päälle, alkuperäisessä ohjeessa pullat voideltiin munalla ja pintaan ripoteltiin mantelia. Paista noin 20 minuuttia.

PS. Siirsin pullat vuokiin vasta kypsinä. Älä paista taikinaa paperivuoassa, sillä ne jäävät kiinni.

6 kommenttia:

Hannele/Omenaminttu kirjoitti...

Hei, hauskaa että teit näitä! Omenaminttulassakin oli pakko leipaista näitä tänään muistin virkistykseksi ;)

Pitkä kirjoitti...

Kiitos vain sinulle reseptistä, ihan parhaita :)

Jytis kirjoitti...

Joo kiitokset täältäkin ja hyvä että resepti leviää, tää on ihan täydellinen huijaus! Maku ja tuoksu ovat täysin tuoreen pullan mutta vaivannäkö sen eteen on naurettavan pieni.

Ja tosiaan, vaikka olisi miten väsynyt tai stressissä tai kiukkuna tms, niin heti se vaan helpottaa kun saa tuoretta pullaa. Nobelin rauhanpalkinto korvapuustin keksijälle?

Virpi kirjoitti...

No arvatkaa vaan, alkoiko tehdä mieli pullaa? Aivan pakko testata näitä lähiaikoina :)

Pitkä kirjoitti...

Mun tekis mieli jo tehdä näitä heti uudelleen... Uh.

Unknown kirjoitti...

Teen just näitä! Tuli mieleen et tällaisista sä joskus puhuit. Ja toi tuoksu... Uuuu!!