19.3.2012

Munakas ei ole juustohampurilainen

Olin jo pitkään haaveillut frittatan (eli uunimunakkaan) tekemisestä ja päätökseni sinetöityi, kun törmäsin yhdessä jenkkiblogissa cheeseburger frittataan. En tietenkään voinut vastustaa tätä älyttömältä vaikuttavaa munakasta, joten ostin pitkästä aikaa jauhelihaa ja ryhdyin hommiin. Frittatat ovat aika nopeita ja helppoja valmistaa, ja ne yleensä tehdään uuninkestävässä paistinpannussa. Frittatan valmistus aloitetaan liedellä ja hoidetaan loppukypsennys uunissa, mutta tämä frittata tehtiin piirakkavuoassa, mikä sopi minulle hyvin.

Lopputulokseen olin vähän pettynyt. Munat imevät maut sisäänsä niin tehokkaasti, että frittata maistui lähinnä jauhelihalta eikä tosiaankaan juustohampurilaiselta. Nimi lupaa aivan liikaa! Käyttämäni cheddar oli mietoa, tässä olisi selvästi pitänyt käyttää jotain amerikkalaisempaa oranssia tavaraa, jossa on se autenttinen burgerin maku. Kyllähän tätä söi, mutta kaipasin kyllä kovasti parsakaalia ja muita kasviksia lihan tilalle. Lihafriikeille tämä on varmaan aika jees. Tilanteen olisi kyllä varmaan voinut pelastaa pekonilla.

PS. Frittata maistui paremmalta seuraavana päivänä lämmitettynä, en tainnut antaa sen vetäytyä tarpeeksi vaan söin sen aika suoraan uunista. Virhe!

Karppiruokaa, tajusin sen jälkikäteen.

Juustohampparifrittata, joka ei maistu juustohampparilta
400g jauhelihaa
3 valkosipulinkynttä
1rkl öljyä
suolaa
pippuria
+ muita himoitsemiasi mausteita
2 sipulia
10 kananmunaa
3rkl maitoa
100g cheddaria
2 tomaattia
 + halutessasi pekoni/sieniä tms.

Laita uuni lämenemään 225 asteeseen. Öljyä piirakkavuoka (myös rengasvuoka käy hyvin). Ruskista jauheliha, lisää mukaan pilkottu valkosipuli ja mausta reilusti. Leikkaa sipulit renkaiksi ja kuullota öljyssä + lisää suolaa ja pippuria. Sekoita munat, maito ja puolet raastetusta juustosta ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Laita vuoan pohjalle ensin liha, sitten sipulit, sitten pilkottu tomaatti ja kaada päälle munaseos. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.  Paista uunissa n. 20-30 minuuttia, kunnes pinta on ruskistunut ja muna hyytynyt. Anna vetäytyä hetki, tarjoile salaatin kaverina.

Ei kommentteja: