21.8.2010

Vierailulla japanilaisessa ravintolassa

Olimme ystäväni synttäreiden kunniaksi syömässä japanilaisessa ravintola Kotossa! Sehän on nykyään Lönnrotinkadulla, ennen ravintola sijaitsi Kalevankadulla. Pidän jotenkin uuden ravintolan avaruudesta enemmän, se on viihtyisämpi. Japanilaisen keittiön ystävänä ravintolakeikka oli erittäin mieluinen ja odotin ruokailua innolla. Olen aiemminkin käynyt Kotossa ja aina kokeillut jotain uutta, vaikka helposti jämähdän kaikkiin hyviksi havaitsemiini annoksiin. Ystäväni ei ollut Kotossa ikinä käynyt, vaikka hänkin on japanilaisen ruuan fani. Pahoittelen melko surkeita kuvia, mutta ehkä niistä saa jonkinlaisen kuvan kuitenkin...


Alkuun otin sake no sashimin (graavilohta japanilaisen piparjuuren kera) ja lohitemakin. Otin viimeksikin lohitemakin, joten oli pakko ottaa tälläkin kertaa. Aiemmin olen ottanut myös alkuruuan sijaan merilevä-purjokeiton sushia odotellessa, mutta tällä kertaa päätin kokeilla sashimia. Lohi oli erinomaista!! Aah, kaikkiaan kokonaisuus oli loistava. Ystäväni otti myös lohitemakin ja friteerattua munakoisoa makean mison kera. Söin pienimmän munakoison (olenpa kiva kaveri) ja se oli todella hyvää. Päälle päin munakoiso ei vaikuttanut friteeratulta, mutta puraistessa rasvan kyllä löysi melko helposti. :D


Pääruuaksi otimme molemmat nabeyaki udonin. Pata oli kiehuva, kun se tuli, joten tuorempaa tavaraa ei olisi eteensä voinut saada. Padassa oli japanilaista nuudelia, katkarapuja, kanaa, kananmunaa ja vihanneksia keittöliemessä. Ylistävä linja jatkuu: annos oli todella makoisa! Pata oli myös jättimäinen - maku oli vain niin hyvä, että vatsan jo huutaessa vastaan oli pakko kauhoa kitaansa vielä muutama lusikallinen....

Jälkiruuaksi otin jäätelöä (vaniljaa ja päärynää) ja päällä oli vielä punapapupallero. Mmmmm. Ystäväni otti japanilaista vihreää teetä. Jälkkäreitä ahmiessa kamera oli jo unohtunut jonnekin.

Juomaksi otimme vielä japanilaista olutta ja koko setti molemmilta yhteensä oli n.65€!! Ei siis hinnalla pilattu! Luulisi, että tästä setistä saa pulittaa sievoisen summan ja olisin kyllä ollut valmis maksamaankin enemmän.

3 kommenttia:

Chez Jasu kirjoitti...

Olen käynyt tuossa uudessa osoitteessa vain kerran lounaalla, jolloin annosten tulo kesti yli tunnin! Muuten ei tosiaankaan valittamista.

Pitkä kirjoitti...

Itselläni samanlainen kokemus Kämpin Yumesta (onko se vielä olemassa?), missä odotin lounasta kerran tunnin, ei kuulunut, joten oli pakko lähteä menemään. Saatiin toiselle päivälle siitä hyvästä ilmainen lounas, joka ei ollut kummoinen, ja saatiin taas odotella, joten eipä tarvinnut mennä sinne enää uudelleen.

Pätkä kirjoitti...

Mä en ole ikinä käynyt siellä lounaalla! Noloa! :) Annostelun odottelu ei kyllä todellakaan kuulu lounaaseen! Nytkin ruoat tulivat todella nopeasti. Onneksi.