27.8.2010

Boolssit

Bongasin Jannan Ruokahommista simppelin oloiset ja söpön näköiset dominokeksipallerot, joita oli ensin tehnyt Jensenin Hanna. Molemmat olivat tykänneet ilmeisen paljon, joten syöksyin lähikauppaan ostamaan dominoita ja philadelphiaa. Valkosuklaan kohdalla myytiin ei-oota, joten kuorrutukseksi päätyi ihan perus Fazerin maitosuklaa.

Blenderin kanssa oli lievästisanottuna ongelmia, sillä keksit murskautuivat puoliksi ja päällimmäiset eivät koskaan selvinneet pohjalle asti. Niinpä keksit piti murustaa kahdessa erässä. En edes haaveillut juuston sekoittamisesta huonolla blenderilläni, vaan survoin sen keksimuruun käsin. Olisi ollut Kitchen Aidille tarvetta, sniff.

Sitten se lopputulos: olin vähän pettynyt. Olihan nää ihan kivoja, mutta maistuivat mun mielestä raa'alta taikinalta. Kuorrutteena valkosuklaa olisi ollut ehdottomasti parempi kuin maitosuklaa, tosin en usko, että näitä enää toiste suklaassa pyörittäisin, sen verran hermoja raastavaa hommaa. Tein näitä tyttöjen illanistujaisia varten ja pallot lössähtivät ehkä viidessä minuutissa tarjolle laittamisen jälkeen, sitten ne unohtuivat loppuillaksi jääkaappiin. Mutta eivät siis todellakaan olleet pahoja, vaan hyviä. Itse olen kuitenkin enemmän sipsien ystävä, joten en osannut näitä oikein arvostaa - V sen sijaan piti näistä, mutta jos jossain on sokeria ja rasvaa, niin herra ei sylje kuppiin.. Ja olivathan pallot tosi söpöjä. Isoin plussa kuitenkin oli, että pääsin käyttämään  mauttomia karkkivuokiani! Lapsena niihin tehtiin kauramuroista ja suklaasta joulunamuja. Niitä pitäisikin tehdä varmaan joku päivä ihan nostalgisista syistä...
 
 
Krhm, pakko vielä lisätä nyt parin päivän päästä, että Pätkä rakastui näihin täysin ja maku syvenee päivien saatossa paremmaksi. Eivät silti hurmanneet mua. Arpapeliä siis, mutta sen verran simppeleitä (jos ei kuorruta), että kannattaa kokeilla.

Dominokeksipallerot (Jannalla tuli 15, mulla n. 40kpl, kun tein pieniä)
2 pötkylää Domino-keksejä
200 g Philadelphia-juustoa
200 g sulatettua valkosuklaata
1 rkl öljyä
nonparelleja
kaakaojauhetta

Aja Domino-keksit tehosekottimessa rouheeksi. Lisää sekaan Philadelphia-juusto ja pyöräytä vielä sen verran, että juusto sekoittuu kekseihin. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin kylmenemään. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää sekaan öljy, jotta suklaan koostumus tulee juoksevammaksi (öljyä voi hiukan lisätä matkan varrella). Ota taikina jääkaapista ja ala pyörittää siitä pieniä palleroita. Jaa pallerot kahteen osaan (toiset pyöritellään valkosuklaassa, toiset kaakaojauheessa). Nappaa pallerosta kiinni kahdella hammastikulla kiinni ja pyöritä valkosuklaassa. Aseta pallero sitten minikarkkivuokiin tai leivinpaperille. Ripottele heti nonparelleja päälle. Pyöritä puolet palleroista kaakaojauheessa. Laita valmiit pallerot vielä jääkaappiin ainakin 15 minuutiksi kylmentymään ja maista.

2 kommenttia:

Anzku kirjoitti...

Mie tein kans viime jouluna samantyyppisiä palleroita ja miulla kans tuli semmonen raakataikina-fiilis. Esikoinen ois mielellään syöny koko "taikinan". Toiset tykkää, toiset ei.

Tehtiin esikoisen kans viime jouluna niitä riisimuro-kookosrasva-kaakaojauhenamusiaki! :D Ja äitin kaapin perukoilta remontin aikaan löytyneisiin kasari-karkkivuokiin! HIH!

Pitkä kirjoitti...

Joo, niinhän se on, toisen inhokki voi olla toisen suosikki. Siksi olikin pakko julkaista tämäkin ohje :) Tosin kyllähän noita tuli silti itsekin aika monta popsittua...

Hih, ne karkkivuoat on ihan mahtavia!! Tuliko hyviä namusia? Mä muistan että lapseni ne oli joulun suosikkiherkku. Mun pitää ehdottomasti tehdä niitä joulun alla. Kääk, siihenhän ei oo ku pari kuukautta!!