26.5.2010

Muffinisiskokset

En ole vieläkään tehnyt mitään uudesta muffinikirjastani, mutta aion korjata virheeni. :D Glorian ruoka & viini 3/2010 oli todella houkutteleva ja sisälsi kaikkia ihania reseptejä. Uhmasimme sadesäätä ja menimme Pitkän kanssa grillaamaan isosiskomme luo ja lupasin hoitaa jälkkärin. No tein taas yllätys yllätys MUFFINSSEJA!

Lehdessä nämä olivat otsikon "Makoisat muffinisiskokset" alla, joten pakkohan niitä oli testata! Kolmantena vaihtoehtona oli cappuccinomuffinit, mutta niitä en tehnyt, koska veikkaan, että ne eivät olisi olleet lasten mieleen. Kofeiini+sokeri = ei hyvä yhdistelmä. :)

Ehkäpä uusi projektini on täydellisten muffinssien löytäminen. Tällä hetkellä omena-kanelikakkuset ovat johdossa, samoin porkkanamuffarit.

Karkkiversiot olivat vähän liian makeita minun makuuni, fanitin enemmän marjamuffineja. Ne olivat kosteampia ja vadelma sopi joukkoon todella hyvin. Olivat vähän raikkaampia. Marjamuffinien kuorrutus vähän kärsi, koska taistelin hellettä ja asuntoni lämpötilaa vastaan. Mutta lopputulos oli silti makoisa!

 Kuvat ovat seuraavat pari viikkoa huonoja, sillä V lähti Norjaan ja vei kameran mukanaan.


Muffinitaikina (n.12 kpl)
Sanna Kekäläinen

200 g huoneenlämpöistä voita
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen joukkoon hyvin vatkaten. Sekoita jauhot, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Yhdistä seos muiden aineiden joukkoon. (Lisää muut makuaineet, kuten karamellit tai marjat. )

Lusikoi taikina voidellun muffinipellin koloihin tai paperisiin muffinivuokiin. Paista uunin keskitasossa n. 15 minuuttia.

Panin muffinipeltiini vuoat, joten leivonnaisten kaunis muoto oli varmistettu. En enää ymmärrä, miten olen selvinnyt ilman vuokaani.

Hitsi ettei tullut otettua kuvaa puoliksi syödystä muffinista. Taikina oli värjäytynyt siniseksi, vihreäksi ja punaiseksi. MAHTAVAA!

Suklaakarkkimuffinit

1 annos muffinitaikinaa
2½ dl suklaakaramelleja (esim. M&M)
½ dl vehnäjauhoja

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
½ pkt (250g) tomusokeria
1 rkl tummaa kaakaojauhetta

koristeluun karkkeja

Tee muffinitaikina. Pyörittele karamellit kevyesti jauhoissa, etteivät ne uppoa paistamisen aikana vuokien pohjalle. (Minä pyörittelin, mutta karkit löytyivät kuitenkin vuokien pohjilta.) Lisää jauhotetut karkit taikinaan. Lusikoi taikina vuokiin. Paista muffineja uunin keskitasossa n.15 min. Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vatkaa tuorejuusto ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää voi ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut muihin aineisiin. Sekoita kaakao kuorrutteeseen. Levitä tai pursota kuorrutus muffineille. Koristele.

Marjamuffinit

1 annos muffinitaikinaa
2½ dl (pakastettuja) vadelmia tai mustikoita (käytin vadelmia, koska lähikaupassani ei ollut mustikoita!)

Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 tl vaniljasokeria
½ pkt (250g) tomusokeria
1 tl raastettua (luomu)sitruunankuorta

koristeluun esim. nonparelleja, strösseliä tai sokerihelmiä

Tee muffinitaikina. Pyörittele marjat kevyesti jauhoissa. Näin ne eivät uppoa paistamisen aikana vuokien pohjalle. Jos käytät pakastemarjoja, jauhota ja lisää ne taikinaan jäisinä ja sekoita mahdollisimman vähän. Lusikoi taikina vuokiin. Paista uunin keskitasossa n. 15 min.

Kuorruta jäähtyneet muffinit. Vatkaa tuorejuusto ilmavaksi sähkövatkaimella. Lisää voi ja vaniljasokeri. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Siivilöi tomusokeri joukkoon ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut muihin aineisiin. Raasta ja sekoita sitruunankuori kuorrutteeseen. Levitä tai pursota kuorrutus muffinien päälle. Koristele.

Ei kommentteja: