17.7.2013

Kermainen kesä

Vedin lapsena niin hirveät överit jäätelöstä, että teinivuodet ja varhaisaikuisuus kuluivat jäätelöttä. Hiljattain jätskihimo on kuitenkin hiipinyt takaisin. Tänä kesänä varmaan joka toinen on soseuttanut kotonaan jäätynyttä banaania, myös minä, mutta valitettavasti se maistui vain banaanilta. Itselleni jäätelössä on tärkeää nimenomaan sen kermaisuus ja täyteläisyys, joten olen metsästänyt jotain astetta parempaa, mutta yhtä simppeliä ratkaisua jäätelöhimooni. Ja vihdoin se löytyi! 

Monessa jenkkiblogissa pyörineessä jäätelöreseptissä on vain KAKSI ainesosaa ja valmistaminen on yhtä helppoa kuin sen banaanisoseenkin. Lopputulos taas on tuhti ja maukas jäätelö, jota kehtaisi tarjoilla arvovieraillekin. Jäätelö säilyy pitkään iskemättömänä, jos sen vain malttaa olla syömättä. Lisäksi jäätelöä voi varioida loputtomiin. Liian hyvää ollakseen totta? Niin minustakin, mutta pakko se on uskoa. Kokeile! Tästä pitäisi NIIN tulla uusi blogihitti, paikka olisi todella ansaittu!

 Sori tää hirveä kuva, vaihdan sen kun saan uuden otettua päivänvalossa.
Oli vaan pakko blogata tää HETI!

Maailman helpoin herkullinen jäätelö
6dl kermaa
tölkki (397) sokeroitua kondensoitua maitoa

Mausta esimerkiksi....
- Marianne crushilla
- Turkinpippuri crushilla
- marjasoseilla
- keksimuruilla
- limeraasteella + -mehulla
- suklaalla

Vatkaa kerma vaahdoksi. 
Vatkaa sekaan kondensoitu maito (sekä haluamasi lisukkeet). 
Pakasta tiiviissä astiassa. Nauti!

5 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Mä olen tehnyt monenlaisia jäätelövariaatioita, mutta kondensoitua maitoa en ole vielä kokeillut vaikka sitä on monessa paikassa kehuttu. Pitää kokeilla! Tässä varmaan käytetään sitä keittämätöntä? Kuulemma kaupoissa on valmiiksi keitettyäkin, mutta en ole meidän maalaiskaupungista sitä bongannut :)

Pitkä kirjoitti...

Joo, tosiaan sitä keittämätöntä! Itehän tein just sen virheen, että ostin ensin valmiiksi keitettyä (en tiennyt että sellaista on edes olemassa, joten en katsonut kunnolla!) ja nyt oli pakko tehdä myös banoffee jääkaappiin :D Makeaöverit...

Mutta tää jätski on NIIN mahtavaa kaikessa yksinkertaisuudessaan! Ei tarvi sekoittaa ollenkaan ja jäätelö on kuitenkin ihanan tasalaatuista. Mariannejäätelöstä tuli mun lemppari kertaheitolla, se valmis tuutti jää ihan kakkoseksi (ei ole musta koskaan maistunut Mariannelta, valehtelijat)!

Virpi kirjoitti...

Ooh, pitääpä joskus testata! Vaikka on jätskikonekin, niin tää ois ihanan helppo.

Kesänaapuri (@kesanaapuri) kirjoitti...

Tein tätä mökillä alkeellisissa olosuhteissa, ja voe pojat ku oli helppoa ja hyvvää! Puolet tein mariannemurskalla ja puolet valkosuklaa-vadelmasattumilla, vatut kävin keräämässä pihapuskasta just ennen jäätelöön päätymistä. Ja räkäteiltä ja supikoirilta säästyneet 5 karviaistakin tipautin jäden joukkoon, nekin oli hyviä. Tästä tuli lemppariohje, kun mökille on vaikeaa tuoda jäätelöä ilman että sulaa matkalla. Ja on tuo parempaakin kuin kaupan jätskit! :)

Pitkä kirjoitti...

Virpi, suosittelen! Ei ainakaan tarvi tiskata sitä masiinaa!

Kesänaapuri, miten kiva kuulla!!! Toi valkosuklaan ja vadelman yhdistelmä kuulostaa aivan huikeelta! Kumpi oli parempaa? Ei kaikilla mökeillä syödä näin hyviä jälkkäreitä :)