2.11.2012

Pimenevien iltojen lämmittävä ruoka

Olen tyylilleni uskollisena taas hurahtanut. Tällä hetkellä syön mustapapuja jatkuvalla syötöllä, eikä innostus ole hiipumassa. Koska quesadillat tulevat lähinnä jo V:n korvista, olen laajentanut reviiriäni lisäämällä papuja kattilaan. Inspis muhennokseen tuli Googlen avustamana Kanakarusellin kyydissä -blogista. Olisi aika outoa soseuttaa pekonia, joten päädyin muuttamaan keiton muhennokseksi ja tuunasin sitä muutenkin. Jos kärsit pahasta purentaviasta, sauvasekoittimen käyttö on sallittua. Muhennosta olen tehnyt jo monta kertaa, V onneksi koukuttui niin pahasti, että saan tehdä tätä jatkossakin. Muhennos huutaa syksyä, kynttilöitä, vilttiä ja paskoja leffoja. Yhtäkkiä vesisade ei tunnukaan niin pahalta.

Quesadilloista on kuitenkin pakko mainita sen verran, että sain viimeksi tänään tekstiviestin "mistä kaupasta löytää mustapapuja". Ilosanoma on onneksi levinnyt ja olen koukuttanut aika monta tyyppiä! JES! Ympyrätalon mustapapujen menekki on ainakin varmaan kolminkertaistunut ostoskorini myötä...

 Tästä muhennoksesta leviää asuntoon niin hyvä tuoksu, 
että tätä voisi tehdä jo ihan sen vuoksi.
 PS. Aika hienosti meidän Vertigo-juliste heijastuu lusikasta!!

Mustapapumuhennos
2 prk mustapapuja (GoGreen, luomu)
1 tlk tomaattimurskaa, luomua (tavallinen ei maistu yhtään niin hyvältä - oikeasti)
1 pkt pekonia
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 kasvisliemikuutio
purkin verran vettä
mustapippuria
hyvää chiliä / savupaprikaa tms.
+ ranskankermaa
(+ korianteria)

Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista ne kattilassa pilkotun pekonin kanssa. Lisää huuhdellut pavut, kun pekoni on saanut vähän väriä. Lisää myös tomaattimurska ja purkin verran vettä. Heitä mukaan kasvisliemikuutio, rouhi joukkoon mustapippuria ja lisää oman maun mukaan hyvää chiliä (oma täydellisen makuinen, mutta aika tuju on Hakaniemen entisestä kaupasta) tai savupaprikaa. Hauduta muhennosta noin puoli tuntia. Tarjoile ranskankerman kanssa. Myös esim. korianteri sopisi hyvin muhennoksen pinnalle.

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Hei kiitti, tää oli hyvä! Vaihdoin tosin pekonin tofuun, mutta oli erittäin toimiva myös vegaaniversiona (tai no, ite testasin tän smetanalla, mut ilmankin menis ja niille vegaaneillekin sitten).

Anonyymi kirjoitti...

Oletan, että öljyllä tarkoitetaan vettä...?

Pitkä kirjoitti...

Iik, just niin! Korjattu!

Anonyymi kirjoitti...

nam nam nam, tää on superhyvää! En oo koskaan ollut papufani mutta taidan pikkuhiljaa olla:)

t: Anni
ps. polttareiden jälkeen oon kokeillu täältä myös punajuurikeittoa, hyvin toimi sekin!