4.9.2012

Verhojen katveessa

En tiedä onko puhdasta ilkeilyä postata näin viiveellä tämä kakku, mutta jos pakkasesta tai pihalta vielä löytyy punaherukoita (eli punaviinimarjoja), voi ne upottaa tähän kakkuun. Kakun bongasin Kotilieden nettisivuilta ja tuunasin sitä vähän, koska pakkohan se oli. Jos kakun nimi lupaa kakun olevan valkosuklaakakku ja lopputulos maistuu vain sitruunalta, on joku epäonnistunut tai valehdennut. Olenkin korjaillut reseptiä koemaistelun kautta parempaan suuntaan. Kuvitelkaa, tällainen makuvelho!

Menkkakakkua verhojen katveessa.
 

Punaherukka-valkosuklaakakku
Pohja
150 g voita
0,5 dl sokeria
kananmuna
3 dl vehnäjauhoa

Täyte
200g valkosuklaata
2 prk mascarponea (250g per purkki)
2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 rkl perunajauhoa
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu (jätä pois, jos et halua kakkuun kirpsakkuutta, vaan enemmän suklaan makua)
2-3dl punaherukoita

Sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmuna huolellisesti sekoittaen. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja pyöräytä nopeasti taikinaksi. Kääri taikina kelmuun, painele tasaiseksi levyksi ja anna levätä jääkaapissa täytteen teon ajan. Sulata suklaa vesihauteessa, anna jäähtyä. Sekoita mascarponejuusto, sokeri ja kanamunat hyvin keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot, sitruunan raastettu kuori ja sitruunamehu sekä sulatettu ja jäähtynyt valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi.

Painele taikina jauhotetuilla käsillä irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan haarukalla reikiä. Valuta täyteseos vuokaan ja ripottele pinnalle punaherukat. Kypsennä kakkua 175-asteisessa uunissa vajaan tunnin ajan. Anna kakun jäähtyä kunnolla ritilällä, jolloin se myös jähmettyy hyvin.

4 kommenttia:

Tusla kirjoitti...

Tämä toimisi muuten kivasti varmaan myös puolukoilla? Ja nehän ovat hyvinkin juuri nyt sesongissa!

Pitkä kirjoitti...

Totta! Jeee, kiitos hyvästä ideasta :)

Heidi kirjoitti...

Mullekin tuli heti mieleen laittaa puolukoita. Ja loraus kinuskikastiketta sit siihen päälle :D

Pitkä kirjoitti...

Oh, kuulostaa ihanalta!