8.11.2010

Peltileipää

Täällä ollaan vielä! Elämä on ollut viime aikoina kiireistä ja väsynyttä, ja se heijastuu heti kokkailuihin. Tämä Anzkulta bongattu peltileipä (alunperin Limepippurilta [tai oikeastaan Myllyn Parhaalta], jonka leipä näytti kyllä ihan erilaiselta, ehkä johtuen reseptin piimästä?) tuli kuitenkin testattua reilu viikko sitten, sillä resepti vaikutti ihanan helpolta - ja sitä se tosiaan oli. Lämpimänä leipä maistui lähinnä makealta kaurapuurolta, mutta jäähdyttyään lopputulos oli hyvä, kotona tehty, epätavallinen leipä. Jäähtyneenä makeuskin maistui kivan lempeästi läpi. Ensi kerralla aion kokeilla tätä piimään! 




Peltileipä
3 dl omenatäysmehua (luomu on paljon paremman makuista)
3 dl vettä
5 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
2 rkl siirappia
0,5 dl oliiviöljyä
6 dl vehnäjauhoja
+ auringonkukansiemeniä tai muita vastaavia taikinan sekaan, jos haluat!

Lämmitä nesteet reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon hiutaleet, leseet ja hiiva ja jätä odottamaan lämpimään paikkaan 15 minuutiksi. Lisää taikinaan loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele pinnalle kaurahiutaleita (itse laitoin noita auringonkukansiemeniä, kun unohdin ne taikinasta, mutta nehän rapisi heti pinnalta pois.... laita ne siis jo taikinaan, jos muistat). Voit halutessasi leikata terävällä veitsellä viillot leipään jolloin leivän paloittelu käy kypsänä helpommin.Peitä pelti liinalla ja anna leivän kohota tunnin verran. Paista 200 asteessa 20 minuuttia.

1 kommentti:

Janna kirjoitti...

Mums mums, hyvää oli, pitää tehä iteki!