2.10.2010

Punaviinimarjat käyttöön

Vanhempiemme pihalla oli aika reippaasti punaviinimarjoja ja ilmoittauduin ottamaan ne kaikki pakkaseeni etteivät jää turhaan pensaisiin homehtumaan. Tässä vähän aikaa sitten mietin, mihin käytän ne? Teen marjapuuroa koko ajan?

Ullan Elämä makeaksi -blogi pelasti minut! Täytyy myöntää, että olen todella skeptinen kaikista jauheista ja muista....niinpä en oikein innostunut vaniljakastikeaineksista. Tämä juontaa juurensa äitiini. Kaikella kunnioituksella, mutta hän ei ole mikään ruuanlaittaja, leipoja tai käsityöihminen. Meillä isä on se kokki. Jos äiti tarjoaa hyvää alkukeittoa, se on varmasti purkista ja äiti on lisännyt sinne katkarapuja. AINA! Ja yleensä leivonnaiset/jälkkärit ovat ostettuja tai puolivalmiita. Tai jos ne on itse tehty, ne maistuvat......ei niin hyviltä....


No, mutta se siitä tilityksestä, pilkka osui nyt kyllä omaan nilkkaan....Piirakka oli nimittäin tosi hyvää. Harmi vain, että uusi piirakkavuokani oli ihan liian iso ja lopputulos oli lörtsö. Piirakka oli kyllä ihan kypsä, ei siinä mitään, mutta leikkaamisen jälkeen ulkonäkö ei kovin houkutteleva. Ensi kerralla KUN teen tätä (marjoja riittää hyvin toiseen piirakkaan), teen tämän ehdottomasti pienempään vuokaan.

Oli kyllä helppo ja niin hyvää!

Poimijan marjatorttu
Pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl maitoa
2 pss vaniljakastikeaineksia
3 dl punaisia viinimarjoja + ½ dl sokeria

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään, vatkaa kananmuna joukkoon. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää seos siivilän läpi massaan. Voitele halkaisijaltaan n. 28 cm:n piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Vatkaa vaniljakastikeainekset maitoon ja anna seoksen hieman tekeytyä. Huuhtele marjat ja sekoita ne sokerissa. Kaada vaniljaseos pohjan päälle ja ripota marjat pinnalle. Paista piirakka uunin alatasolla +200 asteessa noin 30 minuuttia kunnes piirakan reunat alkavat tummua. Anna tortun jäähtyä ennen leikkaamista- näin päällä oleva neste hyytyy. Paitsi jos et malta odottaa ja haluat popsia tortun heti.

Ei kommentteja: