8.3.2010

Nakkikastiketta

Huh, voiko olla vaikeampaa ruokaa "stailata" kuin tämä? Miten tahansa nakkikastikkeen siihen lautaselle laittaa, niin lopputulos muistuttaa lähinnä kissanruokaa. Onneksi maku on aika paljon parempi. Huomaatteko säälittävän yritykseni laittaa perunamuusin asetteluun vähän ravintolan tuntua? Epäonnistuin ja yritin paikata tilannetta Michael Jacksonilla. Sekään ei tainnut mennä ihan nappiin. No, aina ei voi onnistua.

Bongasin tämän reseptin aikoinaan, yllätys yllätys, Maku-lehdestä! Kaikesta tästä lehden hehkuttamisesta saattaisi luulla a) minun olevan töissä ko. lehdessä tai b) Maku-lehden maksavan mojovasti jokaisesta maininnasta. Mutta ei, olen ihan vain tavallinen fani, joka on todella lehden kohderyhmää.

Hei, ja kuinka moni luki Pastanjauhajien osuvan postauksen? Ilmeisesti ainakin Kurpitsamoskan Mari, joka mainitsee nyt resepteissään lähteen lisäksi myös sen toimittajan. Liityn kerhoon! Tämän reseptin on ilmeisesti kynäillyt Matleena Lahti. Resepti on muuten autenttinen, mutta siihen on lisätty 1dl kermaa. Lisukkeeksi V pyöräytti perunamuusin (perunoita, loput kermat, voita ja maitoa) ja minä kirsikkatomaatit.

Rakastan tällaisia nopeita ja helppoja arkiruokia. Kastikkeen voi tehdä helposti myös lenkkimakkarasta, silloin ehkä jättäisin hillosipulit pois. Ja voihan ne muutenkin jättää. Tämä on yksi meidän käytetyimmistä resepteistä ja mm. V:n äiti tekee tietääkseni nakkikastikkeensa nykyään tällä ohjeella. Se on mielestäni jo aika hyvä referenssi.



Nakkikastike / Makkarakastike (4 annosta, Maku 6/07 )
1 pkt nakkeja (500g)
1 rkl voita
1 sipuli hienonnettuna
1 rkl tomaattipyreetä
2 rkl vehnäjauhoja
noin 3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
1 dl hillosipuleita
1 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 dl kermaa

Paloittele nakit. Kuumenna voi pannulla ja ruskista kevyesti nakit sekä sipuli. Sekoita joukkoon tomaattipyree sekä vehnäjauhot ja anna kypsyä hetken.  Lisää neste, liemikuutio, hillosipulit, ketsuppi, sinappi, kerma ja anna kiehua noin 15 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoile!

Mixun nopea tomaattilisäke
rasiallinen kirsikkatomaatteja
0,5-1 rkl oliiviöljyä
0,5-1 rkl vadelma-/mansikkavinaigretteä
1 rkl auringonkukansiemeniä
mustapippuria
yrttisuolaa

Puolita tomaatit, sekoita kaikki aineet keskenään!

Ei kommentteja: