24.5.2013

Uusi tuttavuus

 Kuvat illan emännän Miksun ottamia
Huh! Pidin sitten huomaamattani blogitauon. Olen pyörittänyt pari kuukautta aika villiä aikataulua, johon on kyllä kuulunut paljon kokkailua. Kannoin melkein päivittäin eväitä mukanani, mutta ruoat olivat supertylsiä (etenkin kun syö samaa viikon putkeen): makaronilaatikkoa, soijabolognesea ja lihakeittoa. Plääh. 

Onneksi olen kuitenkin ehtinyt yksiin juhliinkin! Ihana ystäväni Miksu täytti vuosia ja kokoonnuimme porukalla nyyttäri-illalliselle Välimeren teemalla. Halusin tehdä jotain uutta ja räväytin taboulleh-salaatilla! Sitä on helppo tehdä isolle porukalle ja halusin samalla kokeilla ensimmäistä kertaa bulgurin valmistusta. Helppoa kuin mikä! Tämä salaatti on helppo valmistaa, mutta pilkkominen vie oman aikansa. Itse lahjoin V:n apuriksi - palkkioksi se sai syödä tätä. Kelpasi V:lle ja onneksi muillekin ruokavieraille.


Tabbouleh-salaatti (resepti Minna Nevalaisen, Maku-lehti)
2dl bulguria
100g persiljaa (vaihdoin korianteriin)
50g minttua (näiden määrien kanssa ei  oo niin justiinsa, itse viskoin ainakin vapaalla kädellä)
1 punasipuli
puolikas kurkku
2 tomaattia
1dl sitruunamehua
3rkl oliiviöljyä (laita enemmän jos huvittaa)
+ mausta suolalla ja pippurilla

Kypsennä bulguri pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele keitetyt vehnänjyvät kylmällä vedellä ja jätä ne siivilään valumaan. Hienonna yrtit. Kuori kurkku, poista siemenet ja kuutioi se. Halkaise tomaatit, poista siemenet ja kuutioi ne. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna salatin tekeytyä hetki kylmässä.