19.2.2013

Sipsejä leivästä

TasteSpottingista jäi kirjanmerkkeihin maailman helpoimpien lettujen lisäksi jotain muutakin. Jos letut ovat hyvä tapa aloittaa päivä, on tässä postauksessa taas hyvä vinkki rentoon illanviettoon. Olen pari kertaa yrittänyt tehdä itse pitaleipiä, mutta en enää lukemattomien epäonnistumisten jälkeen edes viitsi yrittää ja ostankin pitaleipäni nykyään valmiina esipaistettuina kaupasta. 


Välillä avattua pakettia ei tule syötyä kokonaan ja on todella ärsyttävää löytää leipälaatikosta kuivuneita, syömäkelvottomia pitaleipiä. Tässä ratkaisu kaikkien yksinäisten pitaleipien varalle! Ja nää on kyllä niin hyviä, että voi niitä pitoja ostaa ihan näitä sipsejäkin varten. Pitasipsien resepti on Pure Provender -blogista, samoin kuin papudipin, jota en malttanut olla vähän tuunaamatta. Sipsit ja dippi olivat aika "tuhti" yhdistelmä, suosittelen ujuttamaan lautaselle myös pari viipaloitua porkkanaa.

Tietäisittepä miten vaikeaa on ottaa kuvia pimeässä talvi-illassa.

Pitasipsit, pellillinen
kaksi pitaleipää
oliiviöljyä
chiliä
mustapippuria
suolaa

Leikkaa pitaleivät puoliksi. Leikkaa puolikkaat puoliksi ja edelleen neljään osaan. Sekoita öljy ja mausteet ja sivele leipäpalat molemmilta puolilta öljyseoksella. Levitä pellille ja paista 175 asteessa noin 10 minuuttia. Anna sipsien jäähtyä ja rapeutua.

Papudippi
purkki voipapuja
2tl omenaviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Valuta pavut, lisää viinietikka, valkosipulinkynsi, mausteita ja öljyä oman maun mukaan. Soseuta sauvasekoittimella, lisää öljyä kunnes tahna on sopivan paksua/löysää.

18.2.2013

Taikaletut

Onko kukaan muu koukussa TasteSpottingiin? Roikuin (taas) yhtenä iltana koneella ja silmiini osui niin yksinkertainen resepti seuraavan aamun aamupalalle, että hyvä kun maltoin edes nukkua! Arvatkaapa mitä tässä kuvassa paistuu?


Tuskin kukaan osasi arvata, että pannulla ei ole rasvan lisäksi muuta kuin banaania ja munia. Kokeilkaa itse, jos ette usko! Resepti on bongattu TasteSpottingin kautta From Away -blogista, jossa reseptin kerrotaan olevan blogihitti. Jännää! Kannattaa kurkata linkin takaa hienot blogikuvat, jotka peittoavat omat räpsyni mennen tullen. Tarjoilin letut jenkkityyliin voisulan, siirapin ja mustikoiden kaverina. Mums.



Kahden aineksen letut, n. kuusi lettua
2 pientä banaania + kolme munaa tai
2 isoa banaania + neljä munaa
+ voita
+ siirappia
+ mustikoita

Laita kulhoon kuoritut banaanit ja rikotut kananmunat, soseuta sauvasekoittimella, kunnes taikina on saanut vähän "ilmaa": Paista letut pannulla voissa molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile voinokareen, siirapin ja mustikoiden kanssa. Voit myös lisätä mustikoita taikinaan, jos haluat!

3.2.2013

Epätyypillistä salmiakkia


Olin viime syksynä kaverin valmistujaisissa, joihin joku ihana vieras oli tuonut tarjolle huumaavia marenkeja. Etsin tuon vieraan käsiini ja näpyttelin baarin hämärässä reseptin poikaystävän puhelimeen muistiin ("vaspaa aineet sekaisin"). Muutaman testikerran ja netin vinkkien jälkeen olen muokannut reseptiä vähän, mutta maku on edelleen se sama ihana, sillä Turkinpippurit sopivat marenkiin ihan uskomattoman hyvin. Salmiakki taittaa makeaa juuri sopivasti, eikä lopputulos ole liian ätläkkä. Marengit myös säilyvät pitkään kuivassa (jos niitä vain malttaa olla syömättä).


Marengit, noin pellillinen
3 valkuaista
2dl sokeria
1dl Turkinpippuri crushia

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää sokeri hiljalleen samalla vatkaten. Lisää joukkoon crush ja annostele marenkimassa pellille. Paista 120 asteessa tunti. Ota lämmöt pois, avaa uunin luukku ja anna marenkien jäähtyä rauhassa uunissa.